Rengjøringsrobot

LB190703 127

Varige, miljøvennlige rengjøringsroboter

Bærekraft er et mye brukt ord i nyere tid. Med miljøvern som det viktigste fokusområdet i de fleste bransjer. Fra en bredere sammenheng har det vært mye bekymring for klimaet og ressursbruken fra verden vi lever i. Mange selskaper har allerede begynt å utnytte teknologier som kunstig intelligens, blockchain og IoT for å bekjempe klimaendringer til fornybar energi og sist, men ikke minst, avfallshåndtering.
LeoBot spiller sin rolle i dette store opplegget for bærekraft ved å støtte rengjøringsindustrien i fire hovedkategorier, hovedsakelig for å vaske/skure, støvsuge, moppe og hjelpe til med å trekke containere (opp til 450 kg), som kan bli ganske tunge.

Designet for bærekraft

Ved den nylig avsluttede Amsterdam Innovation Award 2020, hvor LeoBots ble kronet som vinnere, ble de hyllet for deres evne til å bygge et forhold til menneskelige renholdere gjennom kontinuerlig samhandling med miljøet, samtidig som effektiviteten og produktiviteten økte.

Men et område til der LeoBots utmerket seg, var med sin bærekraftsdesign. De ble bevisst konstruert med evnen til å redusere ressursbruken; batteriteknologi som krever kortere ladetid for å nå en full ladesyklus, mindre vannforbruk til oppgaver som mopping og skuring sammenlignet med tradisjonelle maskiner, og dets resirkulerbarhet.

Varighet

En LeoBot er laget av bedre, sterkere materialer – fra elektroniske komponenter, til ramme og ytre kropp. Hvordan spiller holdbarhet en rolle i bærekraftsbevegelsen?

Større holdbarhet betyr at delene og i seg selv har en lengre levetid, noe som reduserer svinn på lang sikt. Ressurser som brukes til vedlikehold reduseres også, og dette er en annen måte å hjelpe miljøet på.

Resirkulerbarhet

LeoBots ble også designet for å være modulære, slik at hver seksjon av roboten kan brukes på nytt eller for oppgraderinger. For eksempel kan det ytre skallet enkelt byttes mellom roboter, så hvis det oppstår en skade, kan delen byttes ut, og den skadede delen kan pusses opp for en annen robot i familien.

Ved å gjøre dette reduseres sløsing med materialer og ressurser, og det er bra for miljøet, spesielt på lang sikt.

Vannbesparende

LeoBots er ikke bare effektive rengjøringsmaskiner, de bistår også miljømessig til bærekraft gjennom sin lave vannforbruksteknologi. For eksempel, mopperoboten, LeoMop bruker 80 ganger mindre vann enn en vanlig gulvvaskemaskin. Kun 0,6 liter vann i timen, sammenlignet med gulvvaskere som bruker inntil 48 liter vann i timen, og sparer dermed 47 liter vann i timen.

LeoMop: Vannbesparende kommersiell mopperobot

Effektiv energiledelse

Den har også et av de mest effektive energiledelsessystemene i sin klasse. Batteriet går fra null til full effekt på omtrent to timer, mens den effektive fordelingen av strøm under drift reduserer energiforbruket i svært strømkrevende oppgaver.

For eksempel, med LeoScrub, bruker den opptil 50 kg vekt under skrubbing, noe som i tradisjonelle maskiner vil kreve en konstant strømforsyning. Men med sin nåværende batteriteknologi kan den vare i opptil 5 timer i en enkelt driftssyklus. Dette sammenlignet med en LeoPull som tilbyr slepefunksjoner ved bruk av en spesielle teknologisk finesse, kan vare opptil 20 timer på en enkelt lading.

Disse eksemplene viser at strømforbruket i LeoBots er lavt, og kombinert med energieffektiv batteriteknologi, bidrar dette til å redusere energisvinn som en del av bærekraftsdesignet.

LeoBots kan selvfølgelig ikke redde planeten alene, men den kan definitivt spille en rolle i å bidra.

For mer informasjon om LeoBots eller UVC-desinfeksjonsfetteren LeoRay, besøk www.lionsbot.com. eller ta kontakt med Boss Europe, post@boss-europe.no, telefon: 90806070